Why man????!!!


Sa ju att jag skulle ta en liten bloggpaus, men blev så jävla upprörd så måste skriva av mig!


Det kan vara en riktig plåga att vara gravid i slutet.

Men NÅGON jävla gräns får det väl för fan finnas på vad man gör i den desperata situationen?!!

Inte för alla, tydligen!

Stötte på en tråd på FL med en blåst och egoistisk brud+ sambo som försökt sätta igång förlossningen hemma själva i vecka 32 - genom att killen tryckt in fingrarna i livmodertappen och gjort en hinnsvepning! Jag mår fan illa!

"Är det farligt att göra en hinnsvepning själv hemma?" DOH! Svaret kan man lista ut själv med röven!

Visst en bebis född vecka 32 har nästan 100% chans att överleva men självklart är det farligt ändå! Lungorna är inte mogna och risken för framtida skador på syn, hörsel, utveckling är ganska stor, likaså läs och skriv svårigheter. I värsta fall kan barnet dö även fast vecka 32 är långt gånget.

Först tänkte jag att det kanske var en som ljuger och skriver upprörande saker bara för att skapa debatt och,eller få uppmärksamhet, men nej tyvärr! trådstartaren började sedan skriva oanonymt! Det visar sig vara en verklig person, en trebarnsmamma på 29 år!

Hon gnäller och beklagar sig och påstår sig vara orolig men besvarar allt med ilska och uppkäftighet och i det närmaste försvarar sitt beteende och verkar glad och upprymd över alla tecken på att hinnsvepningen skulle funkat. Att hon fått ont och att hon tror slemproppen lossnat.

Sen kommer det riktigt sjuka!!! hon tar kort (!) på slemmet hon finner i trosorna och lägger upp bilderna på sin sida på FL!

Men ärligt talat! vad hände med att kontakta sin BM och berätta hur dåligt man mår? Eller ringa förlossningen och kräva hjälp?! I bästa fall kan man få en igångsättning av olika skäl. Dock inte före 38+0 eller möjligtvis i något enstaka fall 37+0 (förrutom av medicinska skäl då de kan sätta igång hur tidigt som helst) men det är ju bättre än att gå tiden ut.

Orkar man inte det heller finns ju alternativet att vara inlagd fram tills igångsättning, det borde hon ju orka åtminstone för sitt barns skull.

Men det är läskigt att tänka på hur de här personerna är som föräldrar när deras föräldraomdöme brister så mycket.

Vad det är för slags blivande pappa som VÅGAR trycka in fingrarna i sin gravida sambos livmodertapp och göra en hinnsvepning?

För att kunna detta måste tappen vara öppen ett par centimeter, vilket i sig inte alls är något konstigt för en omföderska men väl där inne finns bebisens huvud. Det är omöjligt att göra en hinnsvepning utan att fingra på barnets huvud (ja, naturligtvis är fosterhinnorna emellan men de är tunna).

De flesta normalt funtade män skulle aldrig våga göra en sån grej. Aldrig komma på tanken, aldrig göra så. Någonsin.

Vidare så finns det två varianter...

1. Paret fick ett infall bara i stundens hetta. Inget genomtänkt alls. Det bara hände och efteråt ångrade de sig och insåg vad sjuka saker de sysslade med. I detta fall kan det vara riktigt farligt med tanke på att man inte springer och tvättar händerna innan man utför en impulshandling så risken för bakterier som kryper in är myckdet hög.

2. Paret planerade handlingen. Mannen tvättade händerna innan och de bestämde sig för att genomföra det här. De pratade om saken innan, de bestämde sig för att han, barnets pappa, skulle trycka in fingrarna i mammans livmodertapp och försöka sätta igång en förlossning i vecka 32+. Jaga ut parets lilla prematura barn. Det här alternativet känns oerhört skrämmande. Föräldraomdömet måste verkligen ifrågasättas om det är den här varianten som stämmer.


Enligt tråden så hade killen tvättat händerna...


Kommentarer
Postat av: Elin

Men HERREGUD!!! jag bara gapa när ja läste..vilka jävla idioter!! man blir ju rädd över hur folk tänker och resonerar... Finner inga ord över hur urbota korkad man kan va!! Usch och fy!!

2010-01-14 @ 09:57:45
URL: http://elinalsen.blogspot.com
Postat av: Emma - Foto m.m.

Nae fy faan :O!



barnet går ju för fasen först, inte att mamman tycker de är jobbigt!

2010-01-14 @ 13:48:28
URL: http://babiidarling.blogg.se/
Postat av: nawis^^

gud vad dåligt!! man tänker ju inte på barnet ett skit!! vilka idioter!!

2010-01-14 @ 15:27:06
URL: http://nawis.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh, fyyy... Det där var bland det värsta jag hört.

Så jäkla vidrigt.



// Anna

(Hamnade här via Elin. Bra blogg du har! Lycka till med bebis i magen!)

2010-01-15 @ 11:13:04
URL: http://www.robinnathalie.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0