Sista rakningen?

Kom precis ut ur duschen och känner mig svettigare än ever, vad är då meningen med att duscha? Jag kan tala om för er att när man är höggravid så är inte rakning av ben och den kvinliga formen av ni-vet-vad det lättaste att komma åt. Fyfan säger jag! Dethär var nog sista gången innan bebisen kommer. Är ju värre än när man tvingades att springa 5 ½ halvan i skolan..


Så nu ska jag tala om vad jag önskar mig i 20års present. En brasiliansk vaxning! Helt seriöst nu, det är vad jag önskar mig.


Bebistvätt


Just nu tvättar vi bebiskläder här hemma. Är ganska kul att kolla på alla kläder man samlat ihop under domhär veckorna :)

Idag har jag gått runt med värk i bäcknet och i knipmusklerna som jag så fint kallar det, jag vet att det heter något annat men jag är lite känslig med ord.. Skulle helst vilja kalla allt för "you-know-what" men vi har ju konstaterat i tidigare inlägg att det är ett uttryck för jaa ni vet.. snopp.. he he.. Ne.. Nu rundar vi av, ner till tvättis igen!




Vecka 34


Bebis:

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Jag:

Livmodermåttet är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig anfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.



Defying gravity



Jag älskar musikal musik, kanske är en liten nörd men it's the truth.. Den här låten är ursprungligen från Wicked, men fyfan va bra dom gör låten i Glee. Gör er själva en tjänst och lysna!

Hjälp Carolina!




Min bästa vän, Carolina tycker sig se någon likhet mellan John Mayer och Mark Whalberg.. WHAT, liksom? Kan ni mina kära läsare säga mig.. Vart är dom lika? Tell me tell me tell me?

Kommentera "Carolina" om ni håller med Carro och "Alexandra" om ni håller med mig!


Stort grattis!


Ett stort grattis till Nina och Robin som fått sin lilla Vincent nu :) Nu längtar jag (precis som alla andra) efter att få se er lilla skatt! Hur stort är det inte? Två har blivit tre och framförallt en familj..


Bild på två glada pappor (eller en nybliven pappa och en blivande då)..

(Lånar bilden från Nina)

Öppet brev till bebis!


Hej på dig där inne!

Inatt har du inte varit snäll mot din mamma som fått ligga med en sån förjävlig ryggvärk. Det i sin tur ledde till att jag inte var så snäll mot din pappa heller som skulle upp och jobba idag.. Vi har ju på känn att du har lite bråttom ut och vi längtar såklart massor efter dig, men skulle ändå uppskatta om du stannade kvar där inne tills i början av Mars i alla fall? Ska vi säga deal på den?

Du förstår att din lilla söta mamma har lite kvar i skolan kvar och det blir lite jobbigt att ta sig upp på mornarna när du ska bråka med henne mitt i nätterna. Som tur är så har ryggvärken avtagit och vi har inte behövt åka upp.

Men inatt får vi hoppas att du vill vara lite chysst och sova större delen. Förlåt för att jag kanske skällt lite på dig nu, men det är hård kärlek som man säger :)

Puss på dig / Lilla mamma



tråååkigt.


Hej jag är så sjukt uttråkad just nu. Åååh.

några svar på några frågor :)

Hur hanterar du ex flickvänner till Petter?


Vi var 15 när vi träffades så han har inga direkt "ex flickvänner" som vart seriösa :)

Har några fråger :)

1. Kommer du att visa bilder på din skatt sen?
2. Vad tycker du om märkeskläder till bäbisar?
3. Vart ska ni hålla hus?

Kramar!

1. Det tror jag, måste väl diskutera det med Petter först dock.
2. Helt okej om man har pengar att lägga på kläder som snabbt blir för små, men det är himla gulligt!
3. Vi kommer att "hålla hus" på östra promenaden.


Vad e du mest nöjd med dig själv, egenskap och till utseende!?

Kluring.. Egenskap: Jag tror att jag är en bra lysnare.. Utseende: Får jämt höra att mitt hår är så fint, så får lita på det :)

alltid underbart med kommentarer så passar på att fråga :)

har ni tänkt på något namn en?


Det är kul :) Vi har ett par stycken på lager, så får helt enkelt se vad han ser ut som!

Lägg upp en bild på hur du vill se ut efter graviditeten när du kommit i form :D

Jag undrar om du och Petter är tillsammans, liksom på riktigt, eller bara lite halvt?

Jag undrar hur man är tillsammans på låtsas och lite halvt? :D


Snygging

Okej mina kära vänner! Nu ska jag dela med mig av den fulaste bilden som någonsin tagits på mig. Den är grotesk, helt sant. Ni kommer dö antingen av rädsla eller av chock.



I told you so!

med dig


Det sägs att kärlek lovart stort men håller tunt
Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt
Det är sagt av nån stackare som aldrig ramlat runt
Med dig, med dig, med dig



Frågestund!

Har en frågestund nu, har så jävla boooooring! Bara att köra på, stänger frågestunden ikväll någon gång så de kan bli 2 frågor eller 20 hus snus liksom :)

Puss och kram sålänge!




Snabb uppdatering

Långlunch! Hemma en sväng ska hitta något att stoppa i magen sen är det skola igen! yey me..

BTW! någon som vet om något hänt med Nina änu? I want to know :)

40 minuter


Så är det ytterligare 40 minuter kvar som fattig innan pengarna kommer in! Och så har man pengar i några timmar sen har man änu 30 dagar som fattig att se fram emot..

vecka 33


Bebis:

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


Jag:

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


Nu är det jättenära, max 9 veckor kvar. Men barnmorskan sa att bebisen har sjunkit lite lägre än vad den normalt har vid den här tiden. Så hon trodde att han kommer ut redan innan den 9e Mars! Så himla spännande, gud vad jag längtar nu :)


Sommar sommar sommar...












öppet kommentarfält.. no more.

Okej people, jag har kört med öppet kommentarfält, just för att majoriteten utav er är riktigt härliga människor. Men ibland rullar det in sjukt dryga och dumma kommentarer som man bara spyr på och tidigare har jag hängt ut en och annan och "besvarat" den här dryga personen som sitter bakom en skärm och gömmer sig. Men nu får det fan ta och räcka.

Visserligen så är det sådant man får räkna med när man skriver en blogg, att man får vissa syrliga kommentarer från en rad bitterfittor (rent utsagt) MEN (!!!) när människor tycker att det är okej att slänga ur sig elaka kommentarer om mina vänner, Petter, familj och min bebis som inte ens är född änu så har man tagit ett stort kliv över gränsen.

Vilken vettig jävla människa ger sig på någon som inte ens kan prata för sig själv än? Och vilken vettig människa önskar att det ska gå dåligt för mig och Petter? Kom igen förfan, någon som inte har alla chips i påsen.

Jag kommer i framtiden att behöva godkänna alla kommentarer innan dem publiceras, elaka kommentarer kommer att tas bort och en del kan även anmälas om det skulle behövas. Det är tråkigt men sant. Era kommentarer hör inte hemma här i min fina blogg. Vill inte ha sånna som er i närheten av min lilla kille.

Ni andra härliga människor fortsätt att läsa och era fina kommentarer uppskattas alltid!


Carolina


Dethär är min snygga vän Carolina!
Och jag saknar henne massor massor massor!


Varning för ras

Jag vill säga nåt nytt, men det känns inte lönt
Du har nån i handen, jag skiter i vem
Jag ser er på håll när jag skyndar mig hem
genom vitt och grönt
För mycket människor i stan just idag
Här blir man ensam bland tusen
Dom har spärrat med koner kring varje fasad
Det sitter skyltar runt husen

Det är varning för ras...




Oj rekordLITE besökare idag, men kan inte blame you med tanke på min bloggtorka!
Nu är det dags för mvc besök, senare föräldragrupp. Later!




Föräldragrupp



Hej på er, long time no see..

Idag har vart en liten slappisdag så finns inte mycket att säga om den helt enkelt.
Men imorgon ska vi på första delen av föräldragruppen, är lite nervös. Varför vet jag egentligen inte, alla i gruppen väntar sitt första barn så jag och Petter är nog på exakt samma nivå trots våran ålder.

Tror att det är mest frågor och sånt imorgon :) Men först ska vi på mvc besök kl 13.00 så blir en lång dag på vrinnevisjukhuset.

Annars då? Händer det något kul?

Vecka 32


Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.




Handlat :)


IKEA



Idag ska vi till IKEA, tjatat ihjäl mig på Petter i X antal veckor nu och varje gång han suckar så säger jag "du fick en elgitarr av mig i julklapp"! Jag vinner då :) Så idag ska vi dit och handla bebisgrejor, ska bli så kul (kalla mig tråkig, men va fan). Är mycket som ska inhandlas till lillen innan han entrar den stora världen. Vi har alla basic stuff så nu är det dags för de små roliga grejerna: sängkläder och sånt. Jag är helnöjd!

Vi prövar en liten grej idag, jag ställer en fråga så svarar ni! Komigen, är väl inte allt för jobbigt? Plus att ni hjälper mig lite, har hamnat i detdär "lysna på en låt spåret".

Bästa låten just nu, enligt dig är? Svara gärna med låttitel och artist!

Puss och kram

Love


Imorgon åker min Carolina till Lund och börjar plugga, så stolt över henne som kom in på socionom (stavning?) programmet. Allt kommer att gå toppenbra och jag saknar henne redan!



????

Håll och kramp 

Många gravida kan plötsligt få håll i sidan. Några har under långa perioder en öm punkt på ett visst ställe i magen eller i bröstkorgskanten.

Ibland kan detta bero på fostrets läge i livmodern, ibland kan en Ihållande smärta på en viss punkt i buken bero på cirkulationsstörning i muskelknutor (myom) i livmodern. Detta är ofarligt, men vid ihållande smärta bör du kontakta din förlossningsavdelning.

Under senare delen av graviditeten kan det inträffa att du vaknar upp med kraftig kramp i vaden. Böj upp foten och tryck den hårt mot sänggaveln eller golvet, så brukar det släppa.



Nu undrar jag, hur lång tid ska det ta om de ska räknas som "ihållande" smärta?

Den som väntar på något gott

Vad är det som händer med Norrköping? Bor vi inte i Östergötland? Just nu känns det som att vi bor högst upp i kalla Norrland. Man har verkligen ingen lust för någonting, man sitter här i soffan och kollar ut genom fönstret. Träden ser ut att bli vitare och vitare för varje dag. Fan va segt det känns och sommaren känns så sjukt långt bort. Blir galen!

Känns även dölångt kvar tills min lilla bebis kommer, vill att det ska vara mars nu nu nu!
Men men, den som väntar på något gott, säger man va?


Gammal bild på elin och mig


Microsoft office word 2007


Jag fattar ingenting samlat på mig massor information som jag ska använda i mitt projektarbete och så kan man inte skriva något på sidan, för att det är "låst" eller något liknande? Vad är grejen med det? Någon som vet om det finns någon knapp man kan trycka på eller något för att "låsa upp"? Blir galen! Jag vill verkligen kunna jobba med projektet! DOH!


Så står det när man försöker trycka på en bokstav..

ang inlägget nedan!



Fl = familjeliv.se

Why man????!!!


Sa ju att jag skulle ta en liten bloggpaus, men blev så jävla upprörd så måste skriva av mig!


Det kan vara en riktig plåga att vara gravid i slutet.

Men NÅGON jävla gräns får det väl för fan finnas på vad man gör i den desperata situationen?!!

Inte för alla, tydligen!

Stötte på en tråd på FL med en blåst och egoistisk brud+ sambo som försökt sätta igång förlossningen hemma själva i vecka 32 - genom att killen tryckt in fingrarna i livmodertappen och gjort en hinnsvepning! Jag mår fan illa!

"Är det farligt att göra en hinnsvepning själv hemma?" DOH! Svaret kan man lista ut själv med röven!

Visst en bebis född vecka 32 har nästan 100% chans att överleva men självklart är det farligt ändå! Lungorna är inte mogna och risken för framtida skador på syn, hörsel, utveckling är ganska stor, likaså läs och skriv svårigheter. I värsta fall kan barnet dö även fast vecka 32 är långt gånget.

Först tänkte jag att det kanske var en som ljuger och skriver upprörande saker bara för att skapa debatt och,eller få uppmärksamhet, men nej tyvärr! trådstartaren började sedan skriva oanonymt! Det visar sig vara en verklig person, en trebarnsmamma på 29 år!

Hon gnäller och beklagar sig och påstår sig vara orolig men besvarar allt med ilska och uppkäftighet och i det närmaste försvarar sitt beteende och verkar glad och upprymd över alla tecken på att hinnsvepningen skulle funkat. Att hon fått ont och att hon tror slemproppen lossnat.

Sen kommer det riktigt sjuka!!! hon tar kort (!) på slemmet hon finner i trosorna och lägger upp bilderna på sin sida på FL!

Men ärligt talat! vad hände med att kontakta sin BM och berätta hur dåligt man mår? Eller ringa förlossningen och kräva hjälp?! I bästa fall kan man få en igångsättning av olika skäl. Dock inte före 38+0 eller möjligtvis i något enstaka fall 37+0 (förrutom av medicinska skäl då de kan sätta igång hur tidigt som helst) men det är ju bättre än att gå tiden ut.

Orkar man inte det heller finns ju alternativet att vara inlagd fram tills igångsättning, det borde hon ju orka åtminstone för sitt barns skull.

Men det är läskigt att tänka på hur de här personerna är som föräldrar när deras föräldraomdöme brister så mycket.

Vad det är för slags blivande pappa som VÅGAR trycka in fingrarna i sin gravida sambos livmodertapp och göra en hinnsvepning?

För att kunna detta måste tappen vara öppen ett par centimeter, vilket i sig inte alls är något konstigt för en omföderska men väl där inne finns bebisens huvud. Det är omöjligt att göra en hinnsvepning utan att fingra på barnets huvud (ja, naturligtvis är fosterhinnorna emellan men de är tunna).

De flesta normalt funtade män skulle aldrig våga göra en sån grej. Aldrig komma på tanken, aldrig göra så. Någonsin.

Vidare så finns det två varianter...

1. Paret fick ett infall bara i stundens hetta. Inget genomtänkt alls. Det bara hände och efteråt ångrade de sig och insåg vad sjuka saker de sysslade med. I detta fall kan det vara riktigt farligt med tanke på att man inte springer och tvättar händerna innan man utför en impulshandling så risken för bakterier som kryper in är myckdet hög.

2. Paret planerade handlingen. Mannen tvättade händerna innan och de bestämde sig för att genomföra det här. De pratade om saken innan, de bestämde sig för att han, barnets pappa, skulle trycka in fingrarna i mammans livmodertapp och försöka sätta igång en förlossning i vecka 32+. Jaga ut parets lilla prematura barn. Det här alternativet känns oerhört skrämmande. Föräldraomdömet måste verkligen ifrågasättas om det är den här varianten som stämmer.


Enligt tråden så hade killen tvättat händerna...


En liten paus


Känner mig fruktansvärt oinspirerad och är inte alls sugen på att blogga. Så tar en liten paus från det ett tag!



Puss på er sålänge


Bakdags!


Jag har bakat kakor, drömmar :) Toppengott verkligen.
Men har ett litet problem.. Dom blev skitfula!

Alla vet att drömmar ska se ut såhär, right?



Varför ser mina ut såhär? :(

vecka 31

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Har du och din partner bestämt er för att förbereda er noga inför förlossningen så är profylaxkurs en bra förberedelse. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför er förlossning ökar er känsla av trygghet och kontroll och ni bäddar för en fin förlossning. Har ni inte bokat er ännu är det inte för sent.


gjort plats för bebis


Snacka om att jag är helt jävla slut, skulle kunna somna nu men då blir det ju omöjligt att somna inatt. Är det någonting jag behöver just nu så är det en hel natts sömn!

Har försökt aktivera mig och hålla tankar på tråkiga saker borta. Så fick ett ryck och började möblera om (gjorde plats för bebis) Så nu finns det en tom plats i sovrummet  där min lilla älsklings säng kommer att stå. Sen monterade jag ihop det fina skötbordet jag fick i julklapp av mamma och storebror.

Går in och kollar lite då och då på det och jag längtar nästan änu mer, om det är möjligt, tills han kommer.


and so on...


sabina om Jag svarar :):
Fråga: varför en ha en fråga om lisa och david?

Svar: du har inget bättre och skriva, och david är 91a.



Det var just den frågan om Lisa och David jag syfta på när jag skrev att det fanns dumma frågor. och jag tänkte ganska länge på om jag skulle svara på den eller inte. Så tänkte jag att jag faktiskt svarar och tar "död" på hela denhär grejen om att jag skulle gå runt och vara bitter eller arg för någonting som hände för hur länge sen som helst.

Jag tyckte inte att jag skrev någonting dumt, men ber om ursäkt om Lisa eller David tog illa upp. Var absolut inte min mening, men jag menar det jag skrev jag tycker att hon ser väldigt bra ut och åldern tycker jag absolut ingenting om och deras förhållande kan jag inte yttra mig om med tanke på att jag inte känner någon av dem. Att önska någon lycka till är väl knappast elakt?

Hur som helst så tror jag att alla vet att jag har "bättre" saker för mig och dethär va sista gången jag svara på en kylig kommentar.

Jag svarar :)

Hej!
Jag längtar absolut inte tills jag ska föda barn och jag undrar om du inte är rädd eller om du är vettskrämd som jag är? Sexigare gravid kvinna får man leta efter! L O V E the pic!

Svar: Hej! Jag är inte alls rädd eller vettskrämd inför vad som komma skall, snarare förväntansfull. Jag är inte den första på jorden som ska gå igenom en förlossning. Tack så mycket vad glad jag blir :)


Skulle du kunna göra en tattoo med peters och bäbisens namn i?


Svar: Det skulle jag nog inte göra, jag tror man ska passa sig för att skriva in respektives namn. Men det är jag. Där emot skulle jag kunna göra en tatuering som står för familjen och där kommer ju Petter att ingå också. Bebisens namn skulle jag absolut kunna tatuera in, vi kommer ju aldrig kunna göra slut :)


lite lamt av mig att följa en mammablogg slaviskt.Har några frågor till damen om det passar sig?

1.När kommer din unge?
2.Kommer pappan närvara under födelsen?
3.Är det svårt att idka samlag dvs är magen i vägen?
4.Vad ska han/hon heta?

Svar: Inte alls, tycker det är jättekul me lite manliga besökare :)

1. Bebisen är beräknad den 20e mars
2. Det kommer han att göra
3. Inte alls
4. Det vet vi inte änu, vi har några favoriter :)


Skit i den idiotfittan som skrev "alla vet att du är mullig".Det hon (för jag är övertygad om att det är en hon) egentligen menade var:Alla vet att du har grymm body grymma legs och framförallt grymma boobs!

Svar: Tack så mycket :)


Sry! Glömde fråga :P Vem/vilka tycker du är snyggast i norrköping? Tjejer och killar!

Svar: Oj vilken svår fråga.. Jag tycker att Norrköping har snygga människor i överlag. Men jag ska svara och det får stå för mig!

Tjej, Disa Tell

Kille, Petter (såklart)


hej väldigt fin bild :) men vad tycker din familj att du lägger ut sånna bilder?


Svar:
Hej, tack så mycket! Med "sånna bilder" menar du lättklädda bilder? Jag har absolut inga problem med bilder som visar lite hud framförallt inte nu när man har en fin gravidmage att visa upp och jag tror inte att min familj har några problem med det heller :)


Tycker du att Lisa Axelsson är snygg?
vad tycker du om att hon är ihopp med en 92 a?

Svar: Det tycker jag att hon är och jag känner ingen utav dom två så tycker ingenting, däremot så önskar jag dom lycka till :)


Väldigt svårt att tänka sig hur erat barn kommer se ut. Kanske kan bjuda på en bild på fadern? Kram

Svar: Jo det är ganska svårt, har fått höra alla möjliga kombinationer från gröna ögon och mörkt hår till ljust hår och bruna ögon. Det kan jag bjuda på!


skulle vilja se dig osminkad?

Svar: Det är inte så ovanligt att se mig osminkad men jag kan lägga upp en bild någon gång :)


vill se dig osminkad?

Svar: Det är verkligen någon som bara MÅSTE MÅSTE MÅSTE se mig osminkad så okej då!




hur känns det att ha två helt underbara vänner som heter melinda och carolina ;D haha, MÅSTE SVARAS PÅ!

Svar: Det är någonting jag måste leva med liksom.. ;) Nääääää! Känns helt underbart att ha två så underbara människor att dela allt med!


ska du flytta ihop med pappan ? :)
vad är det nu är mest nervös med (om du är det) ang barnets uääväxt.

Svar: Jag är inte nervös över någonting angående vårat barns uppväxt, skulle väl vara om han skulle få det jobbigt i skolan. Barn kan vara så elaka ibland. Men förhoppningsvis så kommer allt gå bra :)


Tar du studenten i år,eller måste du vänta ännu ett år? Lycka till kram

Svar: Jag tar studenten i år!


Först o främst tack för en bra blogg och kul att du börjat uppdatera igen!Tycker att du värkar vara en oerhört stark tjej och du är en riktig inspirationskälla för andra tjejer.Sen undrar jag om du känner att du uxit in i rollen som mamma och känner att du är lite mer "vuxen" än folk omkring dig i samma ålder?

Svar: Tack så jättemycket det värmer verkligen med så fina ord. Självklart känner jag att jag vuxit i tanken på något sätt och ser det mesta ur en "mammas" perspektiv om du förstår? Men känner mig inte alls mer vuxen än någon annan av mina vänner, däremot har jag alltid varit "mamman" i gänget :)


Kan du göra ett inlägg om underkläder för gravida? Jag ska ha i april och börjar känna mig som en stor val i mina små trosor!

Svar: Va smart, jag har faktiskt samma problem! Men det kan jag absolut göra, håll utkik!


Lördag


Precis ätit frukost nu sitter jag här med datorn i knäet och glor på the hills över skärmen. Snart dags att fixa till sig, ska på stan med Melinda en sväng och kolla om det finns något intresant..

Annars händer det inte alls mycket faktiskt, inte för mig iallafall. Dock sitter jag och klickar mig in på Ninas blogg hela tiden för att se om det hänt någonting, dom kan ju få sin lilla bebis när som helst nu och jag är supernyfiken!

Själv har man ju ett par veckor kvar att gå med magen i vädret, men det är bra om han stannar där inne så länge som möjligt. Då har man liksom mer tid på sig att göra saker i skolan :) Fast jag måste medge att jag längtar ihjäl mig! Imorn går vi in i vecka 31.

Va någon som undrade om vi skulle gå i någon föräldragrupp och det ska vi nu efter mycket om och men. Det är tre gånger börjar den 20e sen är det dom två följande onsdagarna efter det. Tror det kan va värt. Sen har jag fått tips om att gå på kursen om amning så den ska jag nog också gå på, får se hur sugen Petter är på den.

Later guys!


Jag, Stephanie, Carolina och Melinda


sovtime!

Ne hörrni, dags för mig att sova..

Night night

Superkul!


Gud va kul att så många redan ställt frågor! Nu gjorde ni mig glad :)
Tänkte skriva att det inte finns några dumma frågor, fast det gjorde det visst det upptäckte jag sen. Men men sånt är livet..

Men ni fina söta läsare fortsätt ställa frågor, är superkul!


Frågestund


Har fått in lite frågor i olika inlägg, så tänkte att ni kanske va sugna på en frågestund?
Så vi samlar era frågor i dethär inlägget så svarar jag när jag fått in lite :)

Passa på att fråga!


Svar :


på dej låter de som du va jättesmal innan du blev gravid,men alla vet att du va lite mullig så vf lossas?


Oj, vilken blogg har du läst? Inte min va? Jag kollade igenom min lilla blogg för att se om det fanns något inlägg där jag antytt att jag vart "jättesmal" innan graviditeten men kunde inte hitta något..

Jag skulle nog inte kalla mig själv för "mullig" annars heller, men det sitter väl i betraktarens ögon antar jag? Jag har alltid haft former, dvs rumpa, lår och tuttar men aldrig vart särskilt stor runt magen.

Mitt mål är att se ut som jag gjorde innan för även om jag inte tyckte det då så har jag kommit underfund med att jag är nog snyggast så :)

Nu blev svaret lite luddigt men i stora drag: Nej jag var inte jättesmal innan och jag upplever det inte som att jag målar upp det så heller? Jag var lagom med lite extra rumpa. Men thats me!




Yey me!


Endast en upg kvar på naturen sen är den kursen klar, så obeskrivligt skönt och klar med glas kursen också nu. Sen är det bara en recension på svenskan och något prov sen är det klart det me!

Lagt upp för religionen också, två första delarna kommer jag hinna med sen får jag tenta av dom sista två! Skönt att veta hur det kommer bli och så jävla skönt att veta att man blir klar med gymnasiet :) Det har jag ju vetat sen jag börja, men ändå skönt att känna att det är så lite kvar. Får man säga att man är nöjd med sig själv när man klarar av ett års kurser på en termin? Det får man fan göra: JAG ÄR SÅ JÄVLA NÖJD MED MIG SJÄLV!


Snabb uppdatering

Schooltime om 45 minuter då, ska slänga i mig något att äta och smörja in ansiktet i en skön lotion, orkar inte med smink idag. Hur kallt är det inte ute då? Extremt jävla snorkallt!

Later!




Bara 2 månader kvar



Så var det lovet förbi och det va skoldags igen. Men men, bara två månader kvar sen slutar jag, ska bli så obeskrivligt skönt att sluta och känna att nu är jag färdig med skolan! Nästa gång jag sätter min fot där har jag på mig en vit klänning och en vit mössa och skriker "FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN" och min mamma står nog och håller ett plakat med världens fulaste bild på och har nog världens finaste bebis på höften, min bebis :) Han kommer att vara 3 månader, stora killen.. Jag längtar!

Men men, fokusera på nuet och få allt klart är det som gäller!


aldrig mera klaga.


Långt innan jag blev gravid klagade jag ganska mycket på min kropp, på mina lår, på mina tuttar och på min rumpa framför allt på mina överarmar. Nu när jag kollar på bilder från innan jag blev på tjocken så ser jag absolut ingenting att klaga på. INGENTING. Jag tänker istället "Fan vilken pingla, vad jag önska jag hade dom där låren nu". Nu sitter jag här 84 (!!!!!) kg tung och 162 cm lång och tänker på hur knäpp man vart. Ne vet ni vad, när jag sprungit av mig mina gravid kg så ska jag aldrig mera klaga! Never ever.



Helt okej lår!

Tankar..

Min bebis har fått för sig att det är jättekul att klämma ihop sig på enbart ena sidan av magen så magen liksom petar åt vänster, ser inte särskilt snyggt ut. Men framförallt gör det skitont! Vet inte riktigt vad han styr med, men finns väl inte så mycket att göra där inne. Nu har han legat där i 30 veckor stackarn, och han har vuxit hela 40 cm så han måste ha fruktansvärd växtvärk! Nu längtar jag ihjäl mig och 10 veckor känns aldeles för långt!


Vecka 30

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC.

Kanske känner du att du vill spendera mer tid hemma nu i slutet av graviditeten.

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


2010


I år kommer jag att bli mamma!


Tack :)


Tack så mycket för ett bra 2009 :) Jag är helt övertygad om att 2010 kommer bli minst lika bra!




RSS 2.0