Snabb uppdatering

Snart är nyår här och äntligen så vet man hur det ska firas, skönt att ha allt planerat. Tänk er att nästa år vid den här tidpunkten har vi en liten knodd på nio månader med oss. Detta är alltså sista nyåret utan barn. Känns lite småsjukt sådär, men riktigt spännande!


Fina va? Vill ha en sån :)

Get dem haters out your circle

Ya know they talk about ya and they tell the lies
Dont be fooled u betta recognize
They not there for you
They dont care for you
Trust me cuz i know its true
Ya see they smile in your face and make ya think they down
Then they turn against you when your not around
Its just jealousy and dishonesty
So hold on to your sanity

Get dem haters out your circle


:)


Nu längtar jag efter dig som en galning!


Mätt som en plätt


Nu sitter jag här i soffan, mätt som en plätt! Tryckt i mig en tre små rätter från Golden Bankok. Varför slutar man inte äta när man är mätt? Jag lyckas alltid hitta en liten plats som inte är fylld med mat :)

Idag har jag handlat till imorgon och bakat en cheese cake, hoppas den blev god. Håller tummarna! Elvispen la av mitt i baket så fick springa till Claes Olssons och införskaffa en ny.

Vilket lamt inlägg dethär blev.. Anyways har kollat på IKEAs hemsida och hittat massor fint som jag vill handla till min lilla grabb :)





Rise and shine!


God morgon på er mina fina läsare, välkommen till er nya som hittat hit eller gamla som kanske hittat tillbaka :)

Imorgon är det mvc besök och jag är alltid lite pirrig inför alla besök även om det inte händer särskilt mycket. Hon snor lite blod och mäter magen, inte mer med det. Det bästa är när man får höra hjärtat slå, sån känsla. Och änu bättre när vi får gå hem och hon säger "allt ser jättebra ut", då kan man pusta ut lite :)

Sen ska jag och Petter fira lite julafton, jag vet att vi är lite sent ute men sånna är vi! Kommer säkert komma ut en seg liten bebis också som förhoppningsvis kommer att gilla att sova lika mycket som mamma och pappa! Men troligen inte.

Så idag står shopping på listan tillsammans med mamma och bror min, äta bör man! (Min favorithobby just nu)


du-vet-den-där


I mars kommer våran lilla kille, endast några veckor kvar och jag längtar massor! En tanke som slog mig igår kväll var vilken benämning man ska använda för you know what? Någon gång kommer man ju behöva säga det? Eller? Känns inte som att han skulle förstå om mamma sa "Så måste man alltid tvätta du-vet-den-där"? Det kommer inte funka helt enkelt. Så hjälp mig nu people, vilket ord känns rätt?



Va mycke lustiga benämningar det finns inte ens hört hälften.. Men tror det lutar åt snoppen, pippin eller snorren.. Eller? Help me out here!


Paketet är här!

Avin var bortkommen, och paketet har funnits på plats i sju dagar nu. Så var det med det, men nu ligger paketet här hemma inslagen och fin :) SKÖNT!


Blir galen.

Någon mer än jag som blir galen på paket som aldrig kommer? Skickat efter ett och det har inte kommit än, skickades iväg den 17e december. Alla dessa röda dagar! KOKAR

2009


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?: Med all säkerhet.
2. Höll du några av dina nyårslöften?: Kommer helt ärligt inte ihåg om jag hade några, så antagligen inte.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?: Ja, grattis till er! :)
4. Dog någon som stod dig nära?: ja
5. Vilka länder besökte du?: Kom hem från England i februari, men sen har jag vart kvar här i Sverige.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?: Ordentliga rutiner och ett glatt humör!
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?:  Midsommar kommer nog alltid att bli ihågkommet, av olika anledningar :)
8. Vad var din största framgång 2009?: Många framgångar :)
9. Största misstaget?: Oj.. Största misstaget har vart att slösa så mycket energi på så onödiga saker som inte varit värt det. Om det make sence?
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?:  Sjuk har jag vart någon gång under året, japp. 
11. Bästa köpet?:  Bilbarnstolen måste jag nog säga!
12. Vad spenderade du mest pengar på?:  Oj sommaren 2009, MAT med Stoffie ;)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?: Absolut, mina fina vänner, familj, Petter och självklart en oplanerad men väldigt välkommen bebis i magen :)
14. vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?  Alla låtar på Beyonces senaste album och Magaluf!
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?:  Är ju preggo, så har haft mina ups and downs :P
16. Vad önskar du att du gjort mer?: Tränat, riktigt dåligt på den fronten! 
17. Vad önskar du att du gjort mindre?:  Grubblat och överanalyserat allt i minsta detalj.
18. Hur tillbringar du julen?: Tillsammans med min fina familj hemma hos moster
19. Blev du kär i år?:  Blev kär för fyra år sen, men säker mer kär :)
20. Favoritprogram på TV?: Gud va svårt, jag följer ju verkligen allt på tv, men 2 ½ men och scrubs är favoriterna!
21. Bästa boken du läste i år?:  Snabba cash utan tvekan!
22. Största musikaliska upptäckten?: Melissa Horn får jag nog lov att säga, grymt duktig.
23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?: Åh, önskar mig sällan saker sådär, men uppskattade allt fint jag fick :) 
24. Något du önskade dig men inte fick?: Som sagt önskar mig sällan saker
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?: Då fyllde jag 18 år och hade en stor fest hemma hos min storebror, jättelyckat!
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?: En miljon, men annars är jag nöjd
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?: Tights, kommer inte i mina jeans för tillfället ;)
28. Vad fick dig att må bra?: Estrellas Less fat grillchips!
29. Vilken kändis var du mest sugen på?:  Borde säkert skriva en kille här? Men skit i det, Beyonce har helt klart vart number one i år!
30. Vem saknade du?:  Har nog hunnit sakna alla jag känner någon gång, bodde ju inte i Sverige i början av året.
31. De bästa nya människorna du träffade? : Stephanie Ivanovic


Tack Stoffie för att du förgylt mitt 2009 :)

Vecka 29


Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt, ca 40 cm från huvud till fötter. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.


Här var han bara några veckor gammal och endast 9 cm lång :')

Tjock, tjockare,


Tjockast!


Stigtomta it is


Nu ska man bege sig till Nyköping till pappa och familjen där borta. Hörs imorn!


God jul mina fina läsare!


Natti natti

Nu är det sovdags. För mig i vilket fall, bebis har helt andra planer. Fest för honom verkar det som, en riktig festprisse. Imorn är det en sväng på stan med Lynn, vi kommer vara heelt ensamma på stan, visst? Nae va..

Natti natti

Svar :



Anonym om Vecka 28:
Har inte du en tatuering? Hur ser den ut nu? Är den inte uttöjd eller vad man ska säga? Kram


Svar:

Jo det stämmer, tatuerade in en liten fjäril förra året när jag bodde i England, men den har inte rört sig ur fläcken och den är inte något uttöjd. Dags att fylla i den igen dock, men det har inget med graviditeten att göra :)

/Alexandra


Vecka 28


Bebis

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.


Jag

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.



Stress inför julafton!



Idag är det den 22e decemeber. Om två dagar är det den 24e december, alla vet vad som händer då. JULAFTON. Jag har köpt en julklapp, och den har inte ens kommit än. Ser inte så ljust ut. Men men i vilket fall så får jag en liten lön imorgon, vet inte när studiebidraget kommer? Det kommer väl som vanligt den sista eller? Någon som kan svara på den frågan?

Blir symboliska julklappar i år då jag är luspank, men får gottgöra det i framtiden då jag är en rockstjärna som tjänar multum ;) haha. Så håll ut family och friends, feting julklappar väntar om några år!

Någon som är sugen på en stressig runda på stan imorgon?

Nästa år har vi en liten bebis med, eller liten bebis.. Han kommer ju vara nio månader så kommer ju vara stora killen då :) Jisses...


.........



Nu är det dom där jäkla munkarna igen, jag är så sjukt sugen!

Svar :


Amanda om Tankar..:
hej!
vi känner inte varandra men jag älskar att läsa din blogg eftersom jag också ska ha barn i mars och bor i Norrköping. Så jag undrar lite ska du gå på föräldragrupp? och vilket datum ska du få din lilla pojke :)


Svar:
Hej Amanda!
Va kul att du gillar min blogg :) Vi har funderat på om vi ska gå någon föräldragrupp, och har inte riktigt kommit fram till om vi ska det eller inte änu. Men jag kan känna att det skulle vara rätt bra, även om vi inte kommer på något vi undrar över sådär på rak arm så lär nog andra ha lagrat upp med frågor och då har vi chansen att ta del av svaren.

De 20e Mars är vårat lilla hjärta beräknat att komma, jättespännande! När kommer din lilla skatt?

Lycka till med allt / Alexandra

I'm alive!


Jag lever, jag lever! Inte haft tillgång till data på ett par dagar nu, därav min sugiga uppdatering. Va på bio med Bror min, hans flickvän och Tommy nyss. Såg Avatar, mycket bra film :)


Tankar..

Undrar så hur du ser ut där inne, vem är du mest lik? Har du din pappas ögon?
Är du lika mörkhårig som din mamma? Har du lockigt eller rakt hår?
Kommer du att vilja dansa eller spela fotboll?

Hur du än ser ut eller vem du än är/kommer att bli så älskar jag dig något otroligt.


Bild på mig när jag va liten


inte kul..

Usch jag mår döilla och fryser ihjäl samtidigt som jag svettas. Förjävligt, vad är det för fel?


Godnatt

Nu ska jag och magen gå och lägga oss, har så fruktansvärt tråkigt. Klockan är ju halv tolv så är ju dags i vilket fall. Undrar om lillen i magen tänkt sova till tjugo i tolv imorgon också.. Skulle jag uppskatta :)


munkar..


Sugen på munkar, alla munkar. Inte sånna där som bor i kloster.. Men munkar med socker på eller munkar med choklad på eller sånnadär rosa munkar...

JAG VILL HA!!!!!!


Grattis :)

I måndags blev Kourtney Kardashian och hennes pojkvän Scott Disick stolta föräldrar till en liten pojke som ska heta Mason Dash Disick!


Tankar..


Jag vet ju att lillen där inne kan höra mig nu, men jag börjar nästan tro att han kan se mig också.
Han ser mig men jag ser inte honom.. Jag tror att han luras, försöker göra mig lite osäker.
man kollar på tvn så känner man att han lever rövare där inne så kollar man ner mot magen och då är det helstilla, som om det inte vore någon hemma. SKUMT. Han försöker driva sin lilla mamma till vansinne.

Han är en liten luring, har fest där inne. Men så fort någon ska känna på magen när han sparkar så slutar han.
Tar man bort handen så börjar han igen. Och sådär fortsätter det.. En riktig liten luring..

Äntligen lov!

Efter att ha pluggat rumpan av sig en hel termin är det äntligen över, det är äntligen jullov! Nu är det inga lektioner ram till januari och det känns så sjukt underbart. Sen blir det plugg till slutet av februari hade jag tänkt, eller så länge som jag orkar och sen kommer våran lilla skatt :) Tror det kommer gå superfort!


Bowling elitn.






Man måste ju älska svensk tv.

Svensk tv är ju lysande. Är inte grannfejden fantastiskt? Där polisanmäler man hej villt för misshandel och grinar ut i tv. Men det bästa måste ju ändå vara att dom skickar lappar till varandra: "Ditt skånska jävla as, nästa gång du går förbi mitt hus kommer jag skicka hundarna på din fula pudel"!

Det är ju helt underbart...


Babyblues?


Kan man ha babyblues innan bebisen har kommit? Missuppfatta mig inte nu, jag älskar den lilla killen mer än någonting annat och jag skulle inte byta ut honom mot något! Men under ett tag nu har jag kännt mig så fruktansvärt låg. Det känns som att ingenting har någon mening och att man inte längre räcker till. jag känner mig väldigt obekväm i min nya kropp och det är sjukt tungt att bära runt på alla extra kilon. Vad gör man åt dethär då?

Är det vanligt att känna sig så låg under sin graviditet? Borde det inte vara den lyckligaste tiden i ens liv?


Lucia


Vi ska bilda ett bowlingteam, jag melinda och Carolina. Vi är extremt duktiga :D NAAAT. Bilder kommer inom kort.


En lugn helg med jobb och sen lördagsmys med tjejerna. Har blivit lite bloggöken här på min fina sida, men man kan säga att jag tar lite break ett tag och skriver när jag känner att jag har något vettigt att säga. Är kanske inte så kul med inlägg som dom här, där jag bara maler på?

Har ni gjort i helgen? Någon som va ute igår och fira in lucia?


Vecka 27

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.


Mamma


Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


Top 5 hottest preggos!

Nu ska jag lista dom 5 snyggaste gravida kvinnorna (enligt mig).
För att göra det lite spännande så börjar vi med nummer 5 och avsluta med nummer 1!

Enjoy :D



5: Nicole richie



4: Rebecca Gayheart



3: Camila Alves

 

2: Kourtney Kardashian



1: Catherine Zeta Jones




Uppskatta det lilla här i livet..


Jag har kommit fram till att jag är en sån där tjej som uppskattar det lilla här i livet. Jag tog en liten nap i soffan och vaknade av att jag kunde andas genom båda näsborrarna. Blev väldigt lycklig och firade med lite tacopaj som fanns kvar sen igår.. Nu kan jag enbart andas genom munnen igen, så nu ska jag sörja med lite glass tänkte jag.

Men visst är det fint att man kan fira med mat och sörja med gottis :)




Sjuk sjuk sjuk sjuk sjuk sjuk.

Är genomförkyld har spränghuvudvärk och så har jag ont i halsen. Ont i kroppen har jag också. Fattar inte grejen. Har jag tid att vara sjuk? Nae. Imorn ska jag jobba, men har skolan innan, så får vakna vid åtta och somna senast vid sex på morgonen. Fyfan vad jag känner mig taggad! Så ber till gud, piff och puff och allah att jag ska få bli frisk tills dess.

Kan nog bli några inlägg idag med tanke på att jag bara kommer att sitta här och glo.
På återseende mina vänner!


Tacopaj

Nu har jag precis slängt in en tacopaj i ugnen, får se hur det smakar sen :)



Längtar.


Ååh nu längtar mamma eter dig massor,
men ligg du där inne och väx till dig ordentliget tills det är dags att komma ut.


bad day


Idag är inte en bra dag. Idag borde jag inte ens klivit upp ur sängen. Haft sjukt ont i ryggen hela natten och imorse var det hemskt. Men fick ta mig i kragen och gå upp till skolan i alla fall. Hade skriftligt nationellt prov i svenska och det är ju inget man vill missa. Nu är jag hemma och har lagt mig i soffan och ska glo på våra bästa år som börjar om fem minuter. Så får vi se hur ryggen mår vid ett, om jag kan gå på engelska lektionen. Den som lever får se helt enkelt!



jahopp..



Ont i kroppen och svullen, inte kul.


du

Tack för att du är du.



Vecka 26

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.


attackerad av ekorre..


Happy


Tonight's gonna be a good night :)


Time to be a hot mama


Jobb vid sex ett par timmar sen blire hem, hoppa in i en dusch och sen fixa sig. Time to be a hot mama (ha ha).
Jag och bebis ska ut och shejka ikväll :) Watch out!


College

Imorn är det I love College på otten.. Många som ska va cheerleaders eller geeks? :)


HEJA CALLE!

Kom igen nu Calle!



Bästa!


Bloggrundan


Någon gång i månaden:

http://lovebyisabel.blogspot.com/

http://refre.blogg.se/

http://ellamarie.blogg.se/



Någon gång i veckan:

http://whitneyport.celebuzz.com/

http://lundellfashion.blogg.se/

http://meelindaa.blogg.se/

http://www.nattstad.se/Elita

http://gaybloggen.com/

http://www.kissies.se/

http://roblas.blogg.se/

http://kenzas.se/



Dagligen:

http://johannakallasfia.blogg.se

http://ninajosefina.blogg.se/

http://ellene.blogg.se/

http://www.improveme.se/natacha

http://elinalsen.blogspot.com/

http://www.gravidlooken.se/blogs/redaktionen

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen




two more to go.

Ett prov avklarat...

two more to go!

Nu, måste jag käka något och springa till spårvagnen.
Känner mig väldigt osäker på naturprovet så ska fråga om jag kan få göra det på måndag istället.



En underbar dag..

.. Fylld med prov


Love it.


Löften

  • Ta hand om mig själv och se till så att jag mår bra, vilket resulterar i att andra i min omgivning mår bra!
  • Inte tänka på saker som hänt utan tänka på saker som händer nu och i framtiden.
  • Ta tag i skolan riktigt ordentligt nu dom sista månaderna jag har kvar och känna mig nöjd med mina resultat, även om det är pain vissa dagar!

 




Puss och kram


På väggen


Hur häftig skulle inte den här målningen vara på min vägg? Skulle passa perfekt!


Hormoner.

Idag spökar hormonerna rejält, vart superglad, vart arg och ledsen på ca 1 timma. Rekord kanske?
Borde ringa och be Petter om ursäkt för mitt utbrott förut, men känner inte för att be om ursäkt än. Nae jag ska va sur ett tag till.


2/12

Allt gick jättebra hos barnmorskan.
Tog ett blodprov och mätte magen, som förövrigt växer som den ska :)
Hjärtat lät också jättebra, Petter tyckte det lät som house musik.. Weeeeirdooo...


Jag och våran bilbarnstol :)


vad tycker du?


Jag har förstått att många har helt olika åsikter om hurvida preggos bör gå ut och festa eller inte (nu menar jag ju självklart fest utan att dricka alkohol eller röka cigaretter eller annat skit)! Själv tycker jag att det är helt självklart att man ska kunna fortsätta gå ut och roa sig, sålänge man mår bra av det själv. Eller ska man låsa in sig själv på helgerna och bara sitta och glo in i väggen?

Så nu undrar jag vad mina kära läsare tycker om det?

Är det ok att en gravid tjej går ut på krogen med sina vänner och roar sig?

Motivera gärna ditt svar :)





hmm..


Nu vill jag va brun igen :(


MVC besök :)


Hello people, imorn är det dags för ett besök hos barnmorskan, där vi ska kolla så att våran lilla bebis mår bra och att hjärtat slår som det ska :)

Och så ska man ju göra det där roliga också, just det, väga sig.. INTE kul.
Måste komma ihåg att berätta att min andning har försämrats något enormt och att jag har konstant ont i ryggen. Är det något som händer många gravida?



RSS 2.0