Lite svar

Här är lite svar på några frågor, men fortsätt gärna fråga! Puss sålänge :)


Postat av: Madelene

När får jag klappa på magen? :D när kommer bebis?
puuuuuss

Svar: Du får klappa på magen när du vill :) haha, men du får va snabb för han kan komma när som helst nu!


Postat av: lisa

du är snygg.
Hur känns det nu Alex??? :D

Lycka till med allt nu,, pussokram lisa

Svar: Det känns tungt, men riktigt bra :) Går och hoppas på att något ska hända hehe. Tack så mycket, detsamma! Puss

Postat av: anna

har du alltid velat vara ung mamma?:)

Svar: Jag har alltid sagt att när jag är 23 vill jag ha en bebis.. Men saker och ting blir ju inte alltid som man tänkt sig.


Postat av:

Hur mycket väger du nu?

Svar: Oj här va vi rakt på sak ;) 88 kg, hemskt va...


Postat av: nyfiken

Ska du och p förlova er nu?

Svar: För mig är en förlovning ett löfte om giftemål inom ett år.. Och det har vi inga planer på what so ever, så nej.


Postat av: Denise

Kommer man att få se bilder på din bebba sen?

Svar: Yes :)



Frågestund dags



Tänkte att vi skulle ha en liten frågestund, what do you want to know?
Svarar när det blivit ett par frågor :)


Petter säger att jag ser ut som en pingvin i jackan (som inte går att knäppa)
Men jag tycker jag ser smoking hot ut..


MVC besök


Så var det änu ett MVC besök då :) Kanske mitt sista tillockmed woop woop! Om jag har tid sen så ger jag er en liten update om hur vad som sas (antagligen inget intresant), hoppas på att bli bjuden på lite McDonalds av mannen där hemma, som förövrigt inte kan följa med idag eftersom han är så sjuuuk (lite förkyld).

Så kunde inte min kära väninna följa med heller så gick förbi en sväng hos mamsen men hon är inte hemma.. Nu sitter jag här i min ensamhet, väntar på bussen.



Till Pappa: Jag lovar att vi hör av oss när bebisen är påväg haha, du behöver inte oroa dig för att du ska stöta på oss med en bebis på ett café någonstans :) Och han heter INTE Lio! Besos

Vad är mayonesa?


helt ärligt..


Såg den här videon nyss och samtidigt som jag tyckte att det va helt sjukt att små 7åringar gör så provocerande rörelser osv så kunde jag inte hjälpa att jag blev lite imponerad. Fan va grymma dom är på att dansa och vilken jäkla kroppskontroll.

Vad tycker ni om dethär? Jag vet själv inte vad jag ska säga för jag stod ju där på roliga timmen tillsammans med mina tjejkompisar i korta små kjolar och dansa till "Mayonesa" haha..


...


Gravidare än någonsin.


Aldrig kännt mig mer gravid än såhär, legat sömnlös två nätter i rad med en fruktansvärd "mensvärk" eller vad man nu ska kalla det. Dock inga värkar då det sitter i hela tiden, det kommer inte i vågor eller något sånt. Illamående och av någon konstig anledning har jag drabbats av en fruktansvärd halsbränna.. Kul att den kommer nu, nåja ska inte klaga en del drass ju med den hela graviditeten.

Genomförkyld och känner mig inte riktigt kry, så har tagit ett snack med magen och sagt att har du inte kommit än kan du minsan stanna där inne en natt till för mamma är inte riktigt upplagd för en förlossning, känner mig helt paj i kroppen.

Får meddelande varje dag nu alla ser ut såhär "har han kommit än", "känner du något" ????
Haha söta söta ni :) Jag lovar att ni kommer att märka när bebis har kommit så ni behöver inte oroa er! Men är väldigt kul att det är så många engagerade.

Kan tillägga att Petter har fått rumpan ur vagnen och beställt hem internet (!) så blir mer bloggande då när det instalerats.

Kram på er kära vänner

 

Daaaarin


Vecka 37

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Nu kan det vara bra att börja planera BB-väskan, saker som är bra att ha med till BB. Det är alltid skönt att ha den färdigpackad så har man en mindre sak att oroa sig för när det är dags att åka in!

dam dam daaam!



Titta hörrni! Jag lägger upp en bild, nu blev ni chockade va? Kan meddela för er som inte ser de att det ser ut som att jag snart ska spricka.. Snart kommer min lillkille :)

B-day!

Så va jag 20 år då..


Vecka 36


Nu fuskar jag lite och lägger in vecka 36 några minuter innan det är dags för det hehe, känner mig lite busig minsan.. Tänkte va duktig med bilder och sådär dom sista veckorna (dagarna kanske t o m)!! Men börjar med det imorgon om jag hinner, har ju kalas och så. Nog pratat om massa oviktigt!



Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen s
junker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Tack :)

Tack snälla tjejer för alla fina presenter och för trevligt sällskap! Ni är dom finaste vännerna man kan ha :)
Nästa år när jag fyller 21 får jag försöka dricka för både dethär året och då haha.

Och Carolina GO, vi saknade dig massor ikväll! <3


Vecka 35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Still preggo!


Åh sötisar, jag är fortfarande höggravid och ingen bebis har kommit än :)
Haft lite i skolan att göra och har bara två veckor kvar nu så jag hoppas att lillen vill stanna kvar där inne!

Vet helt ärligt inte riktigt vad jag ska skriva om då jag inte gör så mycket om dagarna, sitter mest i soffan och kollar på tv. När alla är ute på krogen och dansar loss så sitter jag och kollar på let´s dance, så spännande är mitt liv för tillfället.. Ska sätta upp bebisens säng denhär veckan och få ordning på lägenheten så vi får plats alla tre.

Gick för övrigt in i vecka 35 i söndags så ska lägga in vad som händer då. Tänk er att som LÄNGST så är det 7 veckor kvar, är väl inte så sanolikt att han skulle vara kvar där inne så länge. Jag tror att han kommer vecka 38.. Vågar vi gissa på datum? Vi kan ha en liten tävling, gissa datumet :) Kan bli kul.. 

Puss och kram

 

lite mat tack!

Gud vad jag är hungrig, hungrar ihjäl kan man säga. Fruktansvärt sugen på Leons.. Undrar om min bror jobbar. Hur värt är det att ta en promenad dit? Har blivit avrådd långa promenader då värkana kan sätta igång (inte rekomenderat då det är mer än en månad kvar till bf).. Är det räknat som en lång promenad dit månne tro?


RSS 2.0