Trying to recall.


Trött morsa.


Leahs morsa är riktigt jäkla trött idag, så blir nog inte så mycket bloggande idag.
Tänkte bara titta in en sekund och säga "Hej" :)


Hörselkontroll!

Leahs hörsel är perfekt, himla skönt! När vi kom hem sprang jag in på toaletten, när jag kommer in i tv-rummet möts jag av denhär synen.



Vad gör du frågar jag?

- Firar.

Fixardag


Så va det storhandlat denhär månaden också, bara disk, tvätt och städning kvar då... Kul? Nej.

Ne nu äre bara att ta tag it! Här kan man ju inte sitta och glo. Återkommer (förhoppningsvis lite gladare då).

Puss och kram




En helt utslagen Leah igårkväll efter kalaset :)

SnyggLeah





Mat mat mat


Potatisgrattängen står i ugnen och håller sig varm och fin, kycklingen är klar. Nu väntar jag bara på att min lilla familj ska komma hem. Leah åkte med sin pappa en sväng till hennes farmor och farfar. Nu vill jag äta!


Mama's gonna get her ass in shape


Titta vad jag fått :) Hur glad som helst, nu jävlar ska min rumpa komma i form!


Reebok EasyTone (mina är helvita)

fruktansvärt roande!


Herregud vad finns det för människor egentligen? Vissa kan verkligen inte se andra människor vara lyckliga va?
Bitterfitta.

Leahs och min dag


Hej på er :)

Idag har i vart en liten sväng på stan, skulle luncha med mamma någonstans men var så himla mycket folk så vi köpte med oss hem och lagade mat hemma hos mammi istället. Ikväll kanske det blir lite party, men probably not. Vet inte om jag är redo att vara ifrån Leah sålänge :P


Denhär lilla gulliga utstyrseln har hon fått av Fia, hur fint som helst!


Den söta rosa kaninen har hon fått av Frida och den bruna har hon fått av hennes mormor :)
Fårskinnsfällen som hon ligger på har hon fått av Mats och Monika, hur gosig som helst!




att vara eller inte vara...


Varje dag när jag och Leah är ute och promenerar så går vi förbi en park där massa dagisbarn leker. Vi får alltså alltid höra något skojigt som dom säger, barn är för härliga..

"Duu är en baaaajskooooooooorv"!

"Nahe jag har ljust hår"!


Stackars Leah.. Hon kommer att vara en bajskorv på dagis :(


ni som har barn ???

Hörrni! Min älskling har fått små röda prickar på rygg och mage :( någon som vet vad de kan vara?

Förlossningsberättelse del 2


Jag fick som en stor rulator eller vad man ska kalla det :P Var iallafall för att jag skulle kunna gå runt och hjälpa processen på traven. Jag och Petter turades om med den (den va ganska rolig att åka runt med)..

Efter ett tag gjorde det så ont så jag ville lägga mig ner istället. Blev undersökt igen, då gick vattnet. Det är inte lite vatten vi snackar om här.. Kan säga som så att när jag skulle spy så forsa det ut vatten istället, helkonstigt. Var i vilket fall öppen ganska mycket nu och jag passade på att tacka ja till ryggmärgsbedövning.

Kan inte beskriva hur ont det gjorde, speciellt när det inte var något mellanrum mellan värkarna längre. Innan kunde man liksom vila en liten stund mellan. Jag skrek inte eller så, låg mer och sa "aj" och "aj fan".

Petter var världens gulligaste han maserade min rygg och kollade så jag hade det så bra som möjligt.

ÄNTLIGEN kom en narkosläkare med bedövningen, kan säga att det gjorde ganska ont när hon skulle få in nålen mellan kotorna. Nu i efterhand har Petter berättat att nålen va döstor haha. Iallafall så tog det ca 20 minuter innan den gjorde full värkan.

Nu va all värk i magen borta vilket resulterade att man kände trycket neråt en sådär 100 gånger mera, jag tjatade om att jag va tvungen att gå på toaletten. Så jag fick gå in där en stund men det hände ingenting (ni vet nog vad det va jag ville göra där inne) ;P .


Här emellan kommer jag helt ärligt inte ihåg någonting för jag däcka!? vaknade till ibland av "men sover du, Alexandra"? ..



Vaknade av att det verkligen va kris! Jag behööövde gå på toaletten. "Det behöver du inte alls, för nu ska vi krysta". 10 cm öppen, inga kanter kvar, de va bara att pusha på. Mamma och Petter verkade inte fatta att det va dags för dom stod borta i ett hörn en stund. Men efter ett tag kom Petter och höll mig i handen, tror nog att han va bra nervös han också.

"JAG MÅSTE GÅ PÅ TOALETTEN" låg jag där och gapa haha.. Men jag blev försäkrad om att det va en bebis som tröck på och ingenting annat, men jag kan säga er att det kändes som att jag skulle (ursäkta uttrycket) skita ut en hel soffgrupp!

När huvudet nästan var ute så började hjärtljuden bli ojämna och dom trodde att det va någon som hade mobilen på. Mamma drar upp mobilen, men kunde inte se om den va avstängd för skärmen va så mörk (HAHA) så hon satte på mobilen så hon kunde se ordentliget (!?) bright... Hur som helst så va dom tvugna att få ut min bebis så fort som möjligt och fick ta till sugklocka den sista biten, vilket dom knappt behövt berättade dom efter för Leah va nästan redan ute då.

"Hoppas inte ni betalt mycket för detdär testet" sa barnmorskan och vände henne mot oss. Jag fattade ingenting, jag trodde fortfarande att det va en liten pojke när hon låg där på min mage. Tills jag hörde någon säga "henne" då vände jag mig mot petter, helt slut och frågade om det var en liten Leah? Det va det, våran aldelses egna, perfekta lilla flicka.

Aldrig i hela mitt liv har jag känt en sån kärlek till något eller någon, nu när jag skriver om det så börjar jag grina igen.. Tänk att denhär lilla tjejen kom till oss och vände upp och ner på hela vårat liv, trodde aldrig att såhär mycket kärlek kunde få plats i hjärtat men det gör det och denhär kärleken växer mer och mer för varje dag.








2010-03-21 Dagen jag blev mamma, dagen jag blev vuxen, dagen då inte bara Leahs liv började, det va då mitt liv började påriktigt.

Det kommer mera :)


Hej people :) Förlossningsberättelse del 2 kommer senare när jag får lite tid över! Massor att komma ihåg ju, och det blir så långa inlägg som ni kanske märkte. Men jag jobbar på det!


Förlossningsberättelse del 1

Okej nu ska jag försöka komma ihåg allt från förlossningen, även om det bara va tre veckor sedan jag ploppade ut min lilla skatt så känns allt suddigt. Ungefär som att försöka komma ihåg en dröm man haft för ett tag sen..

Vecka 32 fick jag tillsägelse om att inte gå för långa sträckor, lyfta för tungt eller anstränga mig på något sätt då dom trodde att min bebis skulle komma tidigare. Hon låg väldigt långt ner. Men som alla märkte så väntade min skatt enda till BF :)

Några dagar innan BF hade jag massor utav sammandragningar och tänkte, om jag måste stå ut med dethär i två veckor till så åker jag upp till BB och går inte förens dom fått ut ungen! Men det behövde jag inte som tur va. Dagen innan hon föddes spenderade jag hemma hos mamma, gick hem runt 18.00 snåret. Jag tänkte inte på det då men jag tror att min första riktiga värk kom när jag gick över Djäknepark, det liksom högg till i magen (tänk er att någon drar åt ett skärp allt vad dom har).

Hemma satt jag och åt chips i min ensamhet, Petter va hos Jacke, om jag inte mins fel. Jag fick massa sammandragningar en del gjorde ont och andra kändes knappt. Efter ett tag så började jag klocka värkarna mest för skojs skull och upptäckte att det va nästan exakt 12 min mellan varje. Jag blev såklart lite nervös men ville inte ringa hem Petter i onödan om det inte var påriktigt.

Nu var det 10 minuter mellan varje värk och det gjorde ont varje gång, värkarna höll i nästan 90 sekunder och jag skulle ringa Petter. Tror ni inte att hans batterier var slut? JO. Så jag skulle ringa Jacke hade han sagt.. Men va bra att jag har han nummer då, not, tänkte jag. Så jag letade egenom min telefonlista efter någon som kan tänkas ha hans nummer och fick smsa Mårten som var i fjällen. Som tur va så svarade han fort och jag kunde slänga iväg ett mess till Jacke.

"Kan du skicka hem Petter är du snäll" Skrev jag och han svarar "Någon speciell anledning" :P jävla idiot, tänkte ju jag då för tillfället.. Nu i efterhand är det ju lite kul.. Så jag skickade iväg änu ett meddelande och förklarade att det va 10 minuter mellan varje värk och att jag inte ville vara själv. Fick tillbaka att Petter skulle vara hemma inom en halvtimma.

Petter kommer hem, jag har förflyttat mig till sängen. Han undra om vi skulle ringa till BB men jag sa att man skulle ringa när det va 5 min emellan så vi fick vänta en stund. Han var världens gulligaste värmde min vetekudde och frågade om jag behövde något mera. Mellan 10 och 5 minuter gick det väldigt fort.

5 minuter mellan varje värk och det gjorde förbannat ont! Ringde till BB och vi var välkomna upp när vi ville, men jag skulle prompt vänta tills det var 3 min mellan :P ...

3 minuter mellan, vi fick åka och hämta upp mamma (som jag ringt tidigare och förvarnat). Hon skulle egentligen gått ut med sina väninnor så hon va lite rund om fötterna, lagon lullig alltså. Kanske va tur, annars hande hon nog inte vart så lugn haha. På vägen till BB tänkte jag bara "Snälla skicka inte hem mig igen" hört att folk åkt upp och inte vart öppen ens en halv cm och fått ligga hemma med värkar i flera timmar..

"Du har gjort ett bra jobb hemma du! Öppen 3 cm, nära på 4cm" sa barnmorskan. Så jag fick hoppa i ett snyggt blått nattlinne och gå in till en förlossningssal...


Magen dagen innan Leah kom till oss :)



BVC besök :)


Snart är det BVC dags :) Får se hur stor min lilla tjeja blivit under denhär veckan. Idag har hon vart jätterolig och smilat upp sig gång på gång, mammas älskling är så duktig!


Min prinsessa


Förlossningsberättelse?


En förlossningsberättelse blev efterfrågad strax efter Leah föddes. Är ni fortfarande sugna på att läsa en eller är det trist nu såhär långt efter?


Efterlyser modeblogg för oss..


Efter att ha gått runt i bekväma kläder och skor det senaste halvåret är jag helt lost! Jag vet helt enkelt inte hur man klär sig. Jag har glömt bort hur man gör. Så jag bestämde mig för att ta tag i det hela. Tänkte bränna lite pengar på bubbleroom och kom då på att jag inte vet vad jag kan ha för kläder. Vet inte vad jag passar i längre.. Vet att det är inne med sånna här bustiers och magtröjor... Men HELLO, ska jag försöka klämma in mina enorma mjölkstationer i en söt liten blommig bustier? Magtröja? Don't think so..

Så nu efterlyser jag en modeblogg för oss kurviga.. Oss med stora tuttar och änu större rumpa. Någon som vet?



Läste en bra kröniga skriven av Amanda Widell förut! Som handlar om mammahatet, offentlig amning och barnvagnar som tar plats. Läs här :)


Mammas <3


om några kg...



Funderar starkt på att klippa till en page igen när jag gått ner några kg..
Absolut ingen vikthets men page är snyggare när man inte ser ut som en fotboll i ansiktet. 
Vad tycker ni? Kanske är helt ute? Vill ju hitta på något, och raka av ena sidan av håret är inte riktigt jag.

BTW! Har bliit helt hooked på Vampire Diary.. Men är så efter så alla har nog redan sett den?


:)

Va kul att så många visar intresse för min lilla blogg och välkommen alla nya läsare som hittat hit :)

Lite svar

vart bor ni?
ska du ta studenten?
Vill inte skriva ut hela adressen såhär på bloggen, men vi bor vid östra promenaden :)
Och jag kommer att ta studenten i sommar, yeey!



blev ni förvånade när det var en tjej som ploppade ut?:)
Haha ja gud ja! Det skulle ju bli en pojke, och vart är snoppen? Men vi blev såklart lika glada med en liten tös!



Hur känns det nu när du har blivit mamma? har du förändrats mycket?
Hur valde ni namnet Leah Valentina, har det någon speciell betydelse för er?

kram
Det känns superbra! Nja, alltså om man frågar mina kompisar har jag nog alltid varit "mammig" men tror det märks senare om det skett någon större förändring. Hmm.. Vi hade ett backup namn ifall, ifall, ifall det skulle visa sig vara en tjej. Ingen större betydelse, min gamelmorfar hette Valentin i andra namn så skulle väl vara det :) Men tycker det är vackra namn..



vad väger du nu? :) har du gått ner nåt sen du födde leah?
Denna viktfixering... Nu väger jag 75 kg, alltså gått ner 15 kg sen hon kom så har ett par kg kvar. Har fortfarande kvar lite mage, den är mjuk och inte så snygg :P (ni mammor som läser vet vad jag menar)! Men hon är totaly worth it! Jag kör på sakta men säkert, kilona ska av :)



hur gick forlossningen ?
Hur bra som helst! Gick väldigt snabbt, kommer en förlossningsberättelse så småning om..



När får jag hälsa på? :O
Nääär du vill juuu, skulle inte Jessica också komma? (detta är då riktigt till Sara Mytto)



Kommer det tänkas på fler kids i framtiden?

Vad gör,är du och familjen om tio år?

drömresemål?

Hur mycket tid med stoffie kommer spenderas i sommar?
Jag vill ju bara ha 1, men kanske ångrar mig i framtiden ;P

Absolut ingen aning! Jobbar med något jag trivs med, Leah går väl i fyran om jag inte tänker fel nu och om hon inte behöver gå om några klasser haha..

Honolulu med Stoffie såklart! Vi ska dit när Leah blivit lite äldre och kan vara själv med pappa någon vecka eller två. Eller så hänger hon på :)

MASSOR MASSOR MASSOR!


Bara minuten gammal


Haha helt nykläckt! :D

Dags att ge bloggen ett litet lyft?

Tror det är dags för min lilla blogg att få sig ett rejält ansiktslyft. Känns som att det kommer bli roligare att blogga då :) Har ju tagit mig i kragen och uppdaterat lite oftare (kanske inte lika ofta som en del vill). Får snacka med min kusin Fia som är superduktig, kanske har hon några roliga ideér.

Just nu sitter jag i vardagsrummet och glor framför datorn. Leah och gubben ligger inne i sovrummet och snarkar i kör, härligt!

Undrar om det är något ni vill att jag ska förbättra här på bloggen? Skriva mer om? Mera bilder? tell me :)


Haka på trenden med dubbelhakor ni också!

fråga på


leah valentina




ont i hjärtat


Mat? ja

Bytt blöja? ja

Gått runt och sjungit och vaggat? ja

Försökt ge mer mat? ja, ja, ja, ja

Försökt med nappen? ja


Såhär höll vi på i över en timma förut och min lilla prinsessa bara grät och grät. Gjorde så ont i hjärtat att jag nästan höll på att gråta själv. Förjävligt när man inte vet vad som är fel och när man inte kan göra något åt det, så där stod man och vagga och klappa på rumpan och drog i vagnen över trösken osv, osv. Äntligen somnade lilla hjärtat, nu ligger hon i sängen och putar med underläppen. Mammas lilla älskling <3



Det går undan, två veckor blir hon kl 05.30. Dom två bästa veckorna i mitt liv :)


Om "Samtal med Leah", bittra människor.


Haha men gud, glada personer som läser min blogg? Självklart läser jag Alex Schulmans blogg, den är ju helt underbar. Är bland dom bästa bloggarna jag läst faktiskt och följer den slaviskt. Jag älskar hans "Samtal med Charlie" och tog idén, jag tyckte det va kul. Liksom alla andra bloggar tar idén med "dagens outfit" och "frågestund"? Kommenterar alla "Shit läser du Elin Klings blogg eller, kom med något eget" ?

Gud va bittra människor det finns.. Sånna vill jag inte ha i närheten av min härliga LeahBlogg!


RSS 2.0